Blik vooruit met een frisse start

Het jaar 2020: het jaar waarin de wereld op zijn kop stond. Waar onzekerheden naast kansen kwamen. We blikken terug op een veel bewogen jaar.

Klaar voor de start, af!

De nieuwe jaren twintig, we konden niet wachten tot het begon! Een nieuw decennium, waarin we vooruit en naar dertig jaar VWC gaan. Daarom hebben we dit jaar in het teken gezet van innovaties en ontwikkelingen voor VWC en haar producten.

In februari lanceerden we een splinternieuwe website voor onze eigen FM Module. In de eigen FM Module huisstijl en gebouwd door ons eigen team. Lees hoe klanten het programma toepassen, bekijk de nieuwste ontwikkelingen en kom direct in contact met onze adviseur. Niets leek ons in de weg te staan om de boer op te gaan met deze website.

vwcvoorthuis 600x150

Een nieuw normaal 👋

We dachten dat we alles in de hand hadden, de zaken konden besturen en we voorspellingen konden maken. Maar een virus genaamd Corona, dat hadden we niet in de hand, konden we niet besturen en zeker niet voorspellen. Corona leerde ons een wijze les: iedere dag klaar staan voor veranderingen.

Als u ons jaren geleden had verteld dat in 2020 meer dan de helft van onze collega’s thuis zou gaan werken, dan hadden we het niet geloofd. We zijn blij met hoe goed onze collega’s het thuiswerken oppakten. Ondanks dat het lastiger werd om met elkaar en onze klanten contact te leggen, bleven we ons ding doen.

Mede doordat wij al jaren Office365 en andere cloudoplossingen aanbieden, konden we ook onze klanten laten schakelen naar werken vanuit huis. En zo staan we er nog steeds in. Laten we elkaar blijven helpen. Daarom gingen we flexibeler te werk, zagen nieuwe kansen en bleven we schakelen. Zo schreven we een blog over hoe u (werken in) de anderhalve meter samenleving toepast op kantoor, hebben we ons assortiment uitgebreid met passende thuiswerkproducten en lanceerden we onlangs een nieuwe website gericht op de thuiswerkplek. Met de komst van vwcvoorthuis.nl kunt u ook een thuiswerkplek huren. Zo willen we het voor meer mensen mogelijk maken om met goede en ergonomische producten een werkplek in te richten.

Schouders er onder en door 🤝

Naast de nieuwe (en pittige) kansen die Corona met zich mee bracht, hebben we ons gelukkig ook kunnen focussen op andere projecten die al in de planning stonden. Zo hebben we tussen alle praktijken door een lang gekoesterde wens in vervullingen laten gaan: Hardware As A Service oftewel HAAS lanceren.

Met HAAS koopt u geen PC meer, maar u neemt hem af als een dienst. Een dienst waarvoor u alleen betaalt voor gebruik. Werkt u met een flexibele schil aan medewerkers en heeft u bijvoorbeeld een project van een jaar waar tijdelijk een groep mensen aan werkt? Dan neemt u alleen voor die periode de apparatuur voor die werkplek per maand als dienst af.

Naast HAAS lanceerden we nóg een nieuwe dienst: u kunt bij ons ook trainingen afnemen. Door uzelf en uw collega’s te trainen in de materie, haalt u meer uit programma’s en kunt u efficiënter werken. Dat resulteert in een tijdbesparing en daarmee uiteindelijk in een kostenbesparing. Deze trainingen kunnen ook voor uw organisatie op maat gemaakt worden. En of u nu met 2 of 20 collega’s (online) deelneemt, bij ons betaald u een vast bedrag per training ongeacht het aantal deelnemers.

Vorige maand werden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet wat betreft ons zzp-pakket. Het all-in-one pakket dat u zelf samenstelt, waarmee u voor een vast bedrag per maand ontzorgt wordt op het gebied van IT, werkplek en/of website. Speciaal voor zzp’ers, aan alles is gedacht.

We bleven ook goede doelen steunen. Dit doen we al jaren en zullen we ook blijven doen. Niet alleen zelf ontwikkelden we nieuwe producten en diensten, nieuwe initiatieven uit de gemeenschap, die steunen we ook. Zo is dit jaar De Wijkwieg begonnen, zij helpen moeders en hun baby’s met een goede start. Het jaar 2020 stond voor de stichting voor het in gebruik nemen van hun eigen pand en het opvangen van de eerste (aanstaande) moeders.

Laptop op bureau

Achter de schermen 🤳

Buiten alle uitingen die u wellicht al voor bij heeft zien komen, zijn we ook (onzichtbaar) intern aan de slag gegaan. We hebben naar onszelf en onze organisatie gekeken. Onze visie en missie zijn herschreven en we hebben innoverende plannen. Dit betekent ook dat we zowel strategische als praktische doelen opstellen.

Wat onze klanten daar van gaan merken? We blijven wie we zijn en blijven doen wat we doen. Onze diensten en producten zullen we blijven uitbreiden. Waar u zeker van kunt zijn is dat onze service, kennis en advies naar een nog hoger niveau wordt getild. Wij geloven in persoonlijk contact en duurzame relaties. Dat is de rode draad in ons bedrijf. Mensen helpen om succesvol te zijn en te blijven. Wat uw drijfveer ook is, wij willen het weten. Want alleen dan gaan we het resultaat bereiken dat u voor ogen heeft. Wij blijven u ontzorgen. Met passende oplossingen van en voor echte mensen.

Visuals - Eindejaarsblog 2020

2020 in getallen 💯

 • Het VWC-team telt 11 vrouwen en 34 mannen
 • We organiseerden onze eerste online halfjaarlijkse meeting met 33 deelnemers
 • Onze klanten belden samen 14,2 miljoen minuten via onze VoIP en mobiele systemen.
 • Met onze supportafdeling behandelden we bijna 14.000 calls
 • In 2020 rolden 1,3 miljoen afdrukken uit de printers bij onze klanten
 • We bouwden en lanceerden 12 websites voor onze klanten
 • 7 maatwerk apps zijn ontwikkeld, waaronder de Dealerportal & Zicht-op-X
 • FM Module heeft 57% meer inkoopfacturen verwerkt dan in 2019
 • Ruim 500 bureaus en bureaustoelen zijn geplaatst door heel het land
 • De eerste hoekbank is samengesteld en geleverd
 • Er zijn 1.750 rollen wc-papier verkocht, dat zijn 350.000 velletjes toiletpapier
 • We leverden 10.000 mondkapjes aan ondernemers
 • Last but not least: onze adviseurs deelden 3 presentjes uit aan ruim 120 klanten

Presentjes met een glimlach 🎁

Al mochten we dit jaar geen hand meer schudden bij het afgeven van de presentjes, we wilden wel uit blijven delen. Om het contact toch wat menselijker en persoonlijker te houden, kwamen we op gepaste afstand langs.

Op Nationale Pannenkoeken Dag deelden onze adviseurs een pakketje met mix en stroop uit. Dit pakketje is samengesteld door een Genemuidense onderneemster en voorzien van een pannenkoekenrecept uit de koker van een van onze collega’s. Richting de zomer popten de enige echte VWC-doppers op, die klanten en onze collega’s ontvingen. Met een persoonlijk bericht voor iedereen. En als echte koffieliefhebbers, konden we Internationale Koffiedag niet laten passeren. We voorzagen klanten van koekjes, volgens een uniek recept van een echte koekenbakster, voor bij de koffie.

Op naar de toekomst 👌

Naast deze terugblik, blikken we graag vooruit. Daarom starten we aankomend jaar met een blik vooruit en delen we een ‘nieuwjaarsgeschenk’ uit. Ook voor 2021 hebben we weer mooie presentjes op de agenda staan. Wat er voor het nieuwe jaar verder precies op de agenda staat, daar durven we na zo’n veel besproken jaar (nog) geen uitspraken over te doen.

We richten onze blikken nu van de binnenspiegel naar de voorruit. Want wat we wel kunnen voorspellen: u kunt van ons mooie dingen verwachten. We zullen blijven innoveren, kansen pakken en doorgaan. En we staan nog steeds voor u klaar als echte ontzorger. Aangezien onze diensten een middel zijn en geen doel op zich. We zullen naast u blijven staan als partner, zodat u kunt blijven doen waar u goed in bent. Dat is wat we u kunnen verzekeren. Wanneer spreken we u in het nieuwe jaar?

Blog door: Erik en Klaas van Wendel | Directie VWC Groep

Benieuwd naar meer content uit 2020? Je kunt berichten terugvinden op onze social media kanalen of lees ook onze blogs. En in bezit komen van originele VWC-dopper? Al onze nieuwe medewerkers ontvangen er een 😉

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom