Alles wordt duurder, hoe ga je daar mee om?

In de tijd waar we op dit moment leven, wordt alles duurder. Er is geen branche die op dit moment niet met prijsstijgingen te maken heeft. Voor veel ondernemingen hét moment om eens te kijken naar de kosten die worden gemaakt in de onderneming. We zijn vaak geneigd om alleen te kijken naar de directe financiële voordelen. Maar ook in andere zaken kun je besparen. Ik wil je daarom graag meenemen en advies geven in wat je kunt veranderen om je werk beter en efficiënter te kunnen uitvoeren.

Het is onze missie

Ik hoor jullie in gedachten zeggen: we weten zelf wel wat we doen en op welke manier we willen ondernemen. In onze missie staat echter dat we in alles wat we doen, geloven in de vooruitgang van mensen en organisaties. Wij willen helpen om succesvol te zijn en te blijven. In dat licht wil ik vrijblijvend wat delen met jullie, onze klanten.

Bij VWC kun je (bijna) alles afnemen op het gebied van kantoor. Dit gaat van kantoorartikelen tot een volledige inrichting van het kantoor. Je hoort wel eens de uitspraak One Stop Shop; dat is wat wij zijn. Je hoeft je niet meer af te vragen waar komt het vandaan. De lijnen zijn kort en we kunnen snel schakelen op het moment wanneer dit nodig is.

zakenman met smartwatch

Tijd besparen

Zo hebben we een volledig assortiment met kantoor- en facilitaire artikelen. Je kunt het direct bestellen via onze website of even bellen en we bezorgen het op het juiste adres. We kunnen het leveren op plek waar jullie het willen hebben op kantoor. Bij de balie, het magazijn of direct in de kast. Het is zelfs mogelijk om een kernassortiment met ons te bepalen, welke we dan voor jou bijhouden.

Hierdoor grijp je nooit mis en is er altijd voorraad. Het is niet meer nodig om een collega op pad te sturen, die bij meerdere winkels langs gaat en bonnetjes moet bewaren voor de administratie. Dat is onnodig tijd verlies, wat we heel eenvoudig voor je kunnen oplossen. Jouw medewerkers kunnen zich blijven richten op hun (kantoor)werkzaamheden. Plus we leveren op factuur, zodat je geen declaraties hoeft te verwerken.

Alles op een centrale plek

Over bonnetjes bewaren, heb je al gehoord van onze FM Module? Dit is een tool die al de inkoopfacturen op één plaats laat binnenkomen en waar er eenvoudig een akkoord gegeven kan worden, door de collega’s die dit moeten doen. Dit hoeft niet meer op kantoor, dit kan direct digitaal op ieder gewenst apparaat. Als iedereen zijn akkoord heeft gegeven, dan kun je met een druk op de knop alles laten verwerken in je boekhoudprogramma en staan de facturen klaar voor betaling.

Hierdoor zijn er geen facturen meer die rondzwerven en waar niemand van weet waar ze zijn. Ook zijn alle facturen digitaal opgeslagen voor het archief en doorzoekbaar op inhoud. Verder heeft iedereen een eigen inlog, waardoor niemand facturen te zien krijgt die niet voor zijn ogen zijn. De facturen hoeven tevens niet meer in de kast, wat direct ruimte geeft. Nieuwsgierig hoe FM Module in zijn werk gaat, wat de tijd en ruimte besparing kan zijn? Laat het me weten, dan geef ik je graag een demonstratie en kan ik meteen vertellen welke kasten er overbodig worden (😉).

werken op locatie

Optimaal bereikbaar

Naast tijd besparen op de administratie, als wel eens bedacht hoeveel tijd je verliest met telefonie die niet goed werkt? Wanneer je dit niet met regelmaat onder de loep neemt, kun je tegen onverwachte kosten aanlopen. Dan heb ik het niet over de kosten van de abonnementen, maar over de werking van alle verbindingen. Worden er gesprekken goed afgeleverd? Ben je veel tijd kwijt om door te verbinden? Is het wel inzichtelijk of je collega’s bereikbaar zijn? Zo een aantal vragen die we stellen als we aan de slag gaan met jullie communicatiestromen binnen de organisatie.

Ik merk dat er veel tijd verloren gaat wanneer dit niet op de juiste manier is ingesteld. Wij zorgen er bij telefonie voor dat je altijd flexibel en locatieonafhankelijk kunt werken. Doordat alles nu via het internet loopt, is het van belang een stabiele lijn af te nemen. Zorg voor meerdere uitwijkmogelijkheden, denk aan 5G of een tweede internetverbinding. Ook kun je afscheid nemen van de meerdere toestellen die je nu hebt. Geen gedoe meer met een vaste, losse en mobiele telefoon. Je kunt alle communicatie laten lopen via één device, jouw mobiele telefoon of laptop. Wat voor jou werkt daar denken we graag in mee, zodat jij bezig kunnen zijn met jouw eigen business.

Veilig aan het werk

Naast goed bereikbare verbindingen, kijken we ook naar de veiligheid op het netwerk, laptops of smartphones. Cyberaanvallen nemen (helaas) toe, de bedreigingen zijn groter dan ooit. Is je netwerk wel veilig genoeg? Maken jullie gebruik van multifactor authenticatie? Dit zijn cruciale vragen die je als organisatie kunt en moet onderzoeken. Een goed en sterk wachtwoord is niet voldoende. Ons advies is dat je altijd moet uitbreiden met een twee factor inlog. En dat is heel eenvoudig in te stellen. Het gebruik blijft makkelijk, maar het vergroot de veiligheid aanzienlijk. Er kan niet zo simpel meer een aanval worden uitgevoerd.

Overal aan de slag

En heb je als eens een test gedaan of de back-ups en dergelijke goed zijn terug te zetten? Wat is de downtime bij een hack of storing? Wat is acceptabel voor jouw organisatie? Er zijn verschillende mogelijkheden om een hoge beschikbaarheid van het netwerk te waarborgen. Ook kun je voor een omgeving gaan die overal te benaderen is, zodat je flexibel kunt werken.

Veel organisaties gaan in de Cloud, dit is een verandering waarvan we merken dat mensen aan moet wennen. Je hebt de data niet meer in eigen huis. Het heeft echter een groot voordeel: je kunt direct bij je gegevens, zolang er maar beschikking is over een internetverbinding. Daarin vinden we het belangrijk te bieden wat bij jouw organisatie past. We doen dit door van te voren een inventarisatie uit te voeren en daarna het juiste plan in werking te stellen.

duurzaam werken weergegeven door een plantje in de aarde

Op naar de toekomst

Als ik het over het netwerk heb, heb ik het niet alleen over internet en telefonie. In het netwerk van jouw organisatie is er een grote kans dat je daar ook printers in hebt hangen. We zien het printen afnemen en daarentegen het scannen toenemen. Hierin is het van belang een duurzame oplossing te bieden, waarmee je ook gericht vooruit kunt. Het is nu eenmaal een feit dat bedrijven moeten bezig zijn met het besparen van energie. Door voor onze printoplossing te kiezen, draag je daar in mee. Tevens zorg je niet alleen voor een beter milieu, ook is die besparing voelbaar in je eigen portemonnee. De tijd dat men staat te wachten op een printje neemt af en de energierekening gaat omlaag.

Betere werkplekken

Niet alleen op printgebied is duurzaamheid een belangrijk item, dit gaat ook op voor kantoorinrichting. Niet alleen worden de producten steeds duurzamer, je kunt ze ook duurzaam inzetten. Je ziet steeds meer de combi ontstaan van werken op kantoor en thuis. Dit zorgt ervoor dat niet alle bureaus meer bezet zijn. Heel veel ruimte, wat niet direct nodig is.

Wanneer je kiest voor een zit/sta werkplek, dan kunnen alle type mensen achter dit bureau werken. Ben je lang, kort, smal of breed; het maakt niet meer uit. Zo bespaar je direct op ruimte en kun je toch al je medewerkers van een plek voorzien. We hebben daarnaast sinds kort onze eigen stoelen in het assortiment, die we combineren graag met een zit/sta bureau. Deze stoelen – de Sysca en de Silla – zijn voortgekomen uit meerdere stoelen, waarvan we de beste onderdelen met elkaar hebben gecombineerd. Hierdoor zijn dit stoelen die voor een iedereen geschikt zijn en voldoen aan alle ergonomische voorwaarden.

dynamisch werken met een zitsta werkplek

Gezonder werken

Medewerkers die zowel het bureau als stoel kunnen instellen op de hoogte die voor hen prettig is, dat is echt een pre. Door een afwisseling in zitten en staan wordt je creativiteit tweeëneenhalf keer zo groot. Het is dan ook bewezen efficiënt om overleggen staand te voeren. Zitten en staan geeft meer energie en door te wisselen krijg je minder snel een dip. Dit zorgt tevens voor minder fysieke ongemakken, waardoor je weer minder kans op klachten hebt.

Door te zitten en te staan, heb je ook een hogere concentratie. Dit komt omdat je hersenen meer zuurstof krijgen. Meer zuurstof zorgt voor betere prestaties. Ook is in het Gezonder Onderzoek van de University of Missouri-Columbia aangetoond dat langdurig zitten, zonder afwisseling, een negatieve invloed heeft op de stofwisseling. Hierdoor loop je op de lange termijn risico op diabetes en hartkwalen. Allemaal klachten die we graag willen voorkomen.

Een partner die werkt voor jou

Zoals je hierboven kunt lezen, mijn collega’s en ik kunnen je met alles helpen om de kosten (voor de toekomst) te drukken, processen te optimaliseren en betere werkprestaties te leven. We staan naast je als partner voor alle (rand)zaken, zodat jij je werk kunt blijven doen.

Waarover wil jij in gesprek?

Blog door: Jan Klomp | Teamleider Sales

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom