Een terugblik op een jubileumjaar.

30 jaar VWC • 1992 – 2022

Ook dit jaar nemen we in december de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. En wat een bijzonder jaar mocht het zijn! Het jaar 2022 stond in teken van ons 30-jarig jubileum als familiebedrijf. We zijn ontzettend dankbaar dat wij dat dit jaar met onze medewerkers en relaties konden vieren. Heb je de video al gezien?

Erik & Klaas met krachtig blauw en ballonnen lucht

Liever het verslag als pdf lezen? Dat kan ook. Download hem hier (1,3mb).

Transformeren

Het afgelopen jaar was voor een ons transformatiejaar. Er vonden wijzigingen plaats achter de schermen en soms ook een stukje zichtbaarder. Zo is onze salesafdeling niet meer verdeeld over onze drie vestigingen, je vindt ze sinds de zomer allemaal in het Xperience Center in vestiging Kampen. Door deze wijziging in werkplek, kunnen de collega’s onderling sneller schakelen, zien we meer betrokkenheid en kunnen we relaties uitnodigen op kantoor om vanuit ons Xperience Center direct een aantal voorbeelden te bekijken. Daarnaast kan het ook zijn dat je de salesmensen niet ziet zitten, ze zijn namelijk meer de deur uit dan voorgaande jaren. Zo leren we de klanten beter kennen, verstevigen we de relaties en kunnen we met regelmaat bijpraten. Als duo zijn we meer extern gericht geworden, om meer als partner te zijn voor onze klanten. Erik focust zich op Sales en Marketing en Klaas op de ICT dienstverlening. Als duo zijn we meer extern gericht geworden, om meer als partner te zijn voor onze klanten.

De minder zichtbare veranderingen zitten voornamelijk in verduidelijking en processen. Zo hebben we nieuwe tools voor onze IT dienstverlening – absoluut een historisch moment! Per 1 november hebben we een nieuw systeem in gebruik genomen wat past bij het verbeteren en ontwikkelen van onze dienstverlening. Hier kunnen we veel uit halen en verder in professionaliseren.  Intern hebben we ons onboardingsproces vormgegeven en hebben we een app voor verlof in gebruik genomen. Een aantal HR-zaken hebben we opnieuw beoordeeld en verbeterd. We hebben te maken gehad met ziekte, waarin we moesten kijken hoe we zorgen dat iedereen aan het werk kan blijven, sneller kan opknappen en hoe we omgaan met uitval. Fijn om te zien dat dit in de teams goed wordt opgepakt en er onderling flexibiliteit is getoond. Ook zijn er helaas collega’s vertrokken. Aan het werk in een geheel andere sector, opnieuw voor de klas of zelfs bij de politie. We vinden het jammer wanneer gewaardeerde collega’s vertrekken, maar we vinden het top om te zien dat ze wat ze aan kennis bij ons hebben opgedaan kunnen blijven gebruiken.

Cadeautjes

Zoals eerder al genoemd, bestaan we dit jaar 30 jaar. Een feestelijk moment was het uitbrengen van de video. Daarop volgde de aanloop naar de zomer. We ontwikkelden onze eigen bier: Krachtig Blauw. Het bier lieten we brouwen, het ontwerp en de naam namen we zelf op ons. Meerdere namen zijn de revue gepasseerd, maar we bleven terug komen bij onze hoofdkleur. Blauw, zoals ons VWC hart is. Krachtig en sterk als een familiebedrijf. Die twee samen, dat werd hem. Om ook de allerkleinsten binnen ons bedrijf mee te laten vieren, publiceerden we ons eigen voorleesboek. Harm-Jan aan het werk is verdeeld over al onze collega’s en een ware hit voor thuis. En wist je dat de naam een ode is aan onze vader Jan en oom Harm? Zij startten dertig jaar terug Van Wendel Computers en kijk waar we nu mogen staan.

Naast dat we presentjes voor onze collega’s hadden, organiseerden we ook voor klanten weer verschillende acties. In het kader van duurzaamheid gingen onze adviseurs op pad met groeipotloden en kladblokjes. Potlood bijna op? Plant hem dan in de aarde en zie vergeet-me-nietjes ontspringen! Help je direct de natuur een handje. Met de Eet-wat-je-wilt-Dag wilden we het toch eens anders doen. Een dag waarbij je even buiten de standaard kaders mag stappen. Hoe fijn is dat? Wij helpen daar graag een handje in mee. Of het nu gaat om wat lekkers te ontdekken, nieuwe producten voor kantoor of meedenken in het verbeteren van diensten voor je collega’s. Voor de kinderen hebben we de Sinterklaaskleuractie gehad, waarbij bij inlevering van de kleurplaat er een presentje klaar lag.  En aan het eind van 2021 een VWC-opener ontvangen? Als het goed is heb je dan na de zomervakantie een Krachtig Blauw ontvangen. Nog niet ontvangen? Schakel dan jouw adviseur in. Want het is zeker de moeite waard om te proeven!

Events

2022 werd ook het jaar dat we weer events mochten bezoeken en organiseren. In Keulen hebben we inspiratie op kunnen doen voor kantoorinterieurs en inrichten plus dat was een mooie motivator. In maart kregen we bezoek van de overheid. Chris Stoffer bezocht onze vestiging Kampen en ging in gesprek met lokale ondernemers. In Nunspeet kregen we juist de buren en andere ondernemers van de Veluwe op bezoek tijdens de bedrijvenproeverij. Van de zomer was ook weer de enige echte jaarlijkse Zomerborrel in Nunspeet te bezoeken. Gezellig samen met relaties de start van de zomer vieren en weer bijpraten. Heerlijk om weer een netwerkgelegenheid te hebben, met de zon op onze bol. Meer recentelijk, afgelopen november, vond het VWC Event in Kampen plaats.

Op vrijdag 18 november, de Dag van de Ondernemer, presenteerden wij dé ideale werkplek. Als wij het overal en altijd voor het zeggen hebben, dan ziet de werkplek er maar op één manier uit; en dat is exact wat we in de spotlights hebben gezet. Letterlijk. Midden in het Xperience Center stond deze werkplek en daarnaast vonden de break-out-sessies over de fysieke en digitale werkplek plaats. Prachtig om te zien hoe we naast de werkplek ook meer over al onze diensten konden vertellen aan de vele bezoekers. Ben je geweest? Bekijk dan de aftermovie. Niet in de gelegenheid geweest of benieuwd naar een van de sessies? Zowel de sessie over sedentair gedrag als de digitale werkplek is in zijn geheel terug te kijken.

gezelligheid op het vwc event

Voor onze collega’s organiseerden we begin september een barbecue. Gezellig met zijn allen goed eten en drinken. We vinden het top om te zien dat we een hecht team vormen. Juist op zulke momenten zien we dit écht terug. Op de werkvloer zien we ook de sfeer en het onderlinge contact toenemen, wanneer we meer fysiek aanwezig zijn. Sfeer zat er trouwens ook goed in tijdens het uitje van de PV. In verschillende groepjes gingen we door de stad Kampen met onze GPS-apparaten, foto’s en opdrachten. Fanatiek werd er om de eerste plek gevochten. We laten in het midden wie het is geworden, wel kunnen we vertellen dat de gewonnen prijs (een stevige borrel) goed verdeeld is over alle aanwezigen. Uiteraard werd op alle onze VWC-events Krachtig Blauw geschonken.

Graag hadden we dit jaar alleen in het teken laten staan van feest en alleen maar cadeaus aan een ieder uitgedeeld. Door verschillende redenen was dat nog best lastig. Het zal je niet ontgaan zijn dat levertijden (veel) langer zijn geworden en bepaalde producten zelfs schaars. Ook zijn energiekosten en levensmiddelen fors in prijs gestegen. Allemaal elementen waar wij niets aan kunnen veranderen, maar waardoor we wel genoodzaakt zijn om onze prijzen te verhogen en onze eigen levertijden ook aan te passen. Wel doen we ons uiterste best om spullen eerder te bestellen waar het kan, grotere voorraden in één keer of via andere routes. We hopen ook van harte op het begrip bij een ieder. Zoals eerder genoemd hebben we wel vele klanten blij kunnen maken met ons krachtig blauw en andere klantacties. Ook konden we in oktober onze medewerkers ondersteunen met een eenmalige tegemoetkoming. Dat geeft een mooie afsluiting van dit feestjaar.

Focus

Jan-Willem luistert aandachtig naar klant terwijl hij achter laptop zit

Eigenlijk als we naar het hele plaatje kijken, zijn we dit jaar duidelijker gaan focussen op onze twee kernen. We doen waar we goed in zijn. Onze focus en kracht ligt bij de combinatie van de digitale en fysieke werkplek. Beide kunnen we fantastisch regelen, gecombineerd is het helemaal het ideale plaatje. In alles wat we doen en ondernemen kijken we of het past in zowel de fysieke of de digitale versie van de meest optimale werkplek die we kunnen creëren. Zo gaven we trainingen met beveiligmij.nl voor meer bewustwording van mogelijke gevaren bij het digitaal werken. Waar let je op? Wat moet je in de gaten blijven houden? Hoe zorg ik dat mijn medewerkers weten wat ze wanneer wel en niet moeten aanklikken?

Met deze training pakken we dat allemaal aan. Daarnaast ontwikkelden we een whitepaper, die voor iedere organisatie in te zetten is. We geloven er namelijk in dat onze kracht ligt bij het simpel maken van ICT. Daarin kunnen we veel voor organisaties betekenen, maar met deze paper kan je alvast zelf aan de slag. Nog niet gelezen? Download hem hier.

Wat we nog meer deden? We schakelden een ergotherapeut in om samen te kijken naar de werkplek en werkten we aan het verbeteren van kabelmanagement. We maakten telefonie overzichtelijker en gemakkelijker. Met hoe wij werken, vielen we dit jaar ook in de prijzen. Zo wonnen we van Fuijtsu een award voor SMB Partner en zijn we bij Sharp Certified Partner. Met FM Module hielpen we veel ondernemers om hun inkoopfacturen sneller te verwerken en gingen we partnerschappen aan. Met dit alles en nog vele andere ongenoemde zaken, nemen we de verantwoordelijkheid om onze kwaliteit te blijven verbeteren. Ieder jaar vraagt de ideale werkplek om verbeteringen en updates en wij streven naar de best mogelijke kwaliteit. Daarvoor gaan we meer en met regelmaat met onze klanten in gesprek. Zo kunnen we verwachtingen afstemmen, wensen bespreken en behoeftes peilen om het beste advies voor elke wens te geven.. Zien we waar er hulp nodig is en waar niet, wat de meeste urgentie moet hebben en hoe we daar op aan kunnen sluiten. We waarderen het enorm dat onze relaties nog steeds stevig staan, ondanks de issues die wel eens voorkomen, het personeelstekort op bepaalde plekken of mindere tijden. Dank voor het getoonde vertrouwen, de steun en de samenwerking.

Persoonlijk

We hebben niet stil gezeten in het afgelopen jaar. We werkten niet alleen ín ons bedrijf maar ook áán ons bedrijf. We lezen met aandacht verschillende onderwerpen over ondernemen en zijn bezig met de lijn naar boven. Hoe zorgen we dat ons ondernemerschap gevoeld wordt? Hoe zorgen we voor de beste keuzes, voor ons, het bedrijf en onze medewerkers? Niet alleen zakelijk of als ondernemer hebben we dit jaar beleefd. Naast eigenaren zijn we ook  echtgenoot, vader, familielid, vriend en betrokken burger. Zo verwelkomde Klaas zijn derde kind, een dochter en nam Erik het voorzitterschap van Woord & Daad Regio Ondernemers Noord Veluwe op zich.

Erik-Klaas-staand-aan-het-werk

We kijken terug op een jaar met veel bijzondere ontwikkelingen in de wereld, de maatschappij, economie en bedrijfsleven. Ook realiseren we ons dat wij het niet alleen voor het zeggen hebben en ook niet alles gaat zo wij het willen. We zijn erg dankbaar voor alles wat ons ook dit jaar is gegund en gegeven en waardoor wij weer konden delen, speciale dank voor ons klanten en collega’s. Komend jaar willen we blijven ontwikkelen en adviseren om nog beter te weten wat werkt!

Blog door: Erik & Klaas van Wendel | Directie

Eindejaarsverslag 2022 - cijfers

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom