Corona-update: werken in een lastige tijd

Wij staan voor ICT-zonder zorgen. Ook in tijden waarin niet alles zoals ‘normaal’ gaat. Wij zullen u blijven helpen met uw vraagstukken en de nieuwe vragen rondom thuiswerken en werken op afstand. Daarbij houden we de maatregelen in het oog, zoals het kabinet deze op 15 maart jl. heeft aangekondigd. Lees in deze blog hoe we de maatregelen opvolgen of bekijk de videoboodschap.

Hoe VWC omgaat met de maatregelen
Wij hebben onze bedrijfsvoering afgestemd en verdere maatregelen getroffen met als doel de gezondheid van onze klanten, medewerkers en leveranciers zo goed mogelijk te beschermen. Uiteraard doen wij tegelijkertijd onze uiterste best om de dienstverlening aan klanten op het gebruikelijke niveau te handhaven.

Vestigingen
Onze vestigingen Genemuiden, Kampen en Nunspeet zijn open. Hier werkt een minimaal aantal collega’s en zij zullen de hygiëne maatregelen zoals opgesteld door het RIVM volgen. Wij maken regelmatig onze deurklinken en pinautomaat schoon. Wij vragen u om in de winkel zoveel mogelijk per pin te betalen. Heeft u alleen cash? Dan vragen wij u het geld op de balie te leggen, zodat er geen contact plaats vindt en voldoende afstand is ten opzichte van u en onze medewerkers.

Afspraken en contact met VWC-medewerkers
Onze afspraken met u gaan, tenzij u anders wenst, gewoon door. Wij schudden geen handen en zullen gepaste afstand houden. Ook reparaties voeren wij als dit nodig is nog bij u op locatie uit. Een groot deel van onze medewerkers werken thuis en zijn per mail of telefonisch bereikbaar zoals u van ons gewend bent. We zullen zo veel mogelijk remote support uitvoeren, door bijvoorbeeld op afstand in te loggen.

Voorraad en bestellingen
Onze voorraad blijft op peil, wel kan het iets langer dan gebruikelijk duren voordat u uw bestelling in huis heeft, door de grotere aanvragen en kleinere bezetting van medewerkers. Onze bezorgers doen hun uiterste best om alles op tijd te leveren. Zij bezorgen contactloos en volgens de voorschriften. Onze chauffeurs brengen de materialen tijdelijk tot achter de eerste deur. Heeft u vragen over producten uit de vestingen of webshop? Neem gerust contact met ons op.

Thuiswerkplekken inrichten
Er wordt nu veel van uw organisatie gevraagd, ook in het creëren van thuiswerkplekken en werken op afstand. VWC heeft hier ervaring mee en de producten hiervoor op voorraad. Met al uw vragen hierover of het nu gaat over de juiste producten, werkinstructies of online werken, schroom niet om ze te stellen. We zullen ons uiterste best doen om de juiste oplossing voor uw organisatie te vinden.

Op een school werkzaam?
Lees dan ook meer over het gratis gebruik van de portal van Onlineklas.

Extra tips

Om besmetting op de werkvloer te voorkomen geven we graag nog een aantal tips:

 • Was handen regelmatig(er) én na elk toiletbezoek. Zorg op kantoor en thuis voor voldoende zeep en papieren handdoekjes.
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog. Zo komt het virus niet via kleine druppeltjes in de lucht.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik direct weg.
 • Zit zo min mogelijk aan het gezicht en met name aan de mond, neus en ogen.
 • Schud geen handen en neem voldoende afstand.
 • Beperk bezoek aan ouderen en kwetsbaren, telefonisch contact is wel mogelijk en voorkomt eenzaamheid. 
 • Houd uw weerstand hoog door:
  • Voldoende water te drinken
  • Nauwelijks of niet te roken
  • Genoeg groente en fruit te eten
  • Voldoende vezels te eten
  • Koud af te douchen
  • Genoeg te slapen
  • Voldoende te bewegen
  • Stress te vermijden

Persoonlijke noot

Als laatste persoonlijke noot, delen wij graag het volgende: Laten we met elkaar de schouders eronder blijven zetten. Juist nu de afstand tussen elkaar vergroot wordt, hebben we elkaar dichtbij nodig. Laten we elkaar bijstaan en helpen waar nodig. We wensen iedereen gezondheid toe in deze ingrijpende tijden.​

Blog door: Erik en Klaas van Wendel | Directie VWC Groep

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom