Stagelopen bij VWC: 4 stagiairs aan het woord

Benieuwd of een stage bij VWC wat voor jou is? Vier van onze oud-stagiairs vertellen hieronder kort over hun ervaring. Liever gelijk jouw stage aanvragen? Solliciteer direct!

Jesper Rietman
2e jaars student ICT-Beheerder Niveau 4

“Ik liep stage op de support afdeling van VWC, hier draaide ik mee op de eerste lijn. Had een klant IT-gerelateerde problemen? Dan hielp ik hen. Het leukste aan de stage vond ik het werken in een team en het oplossen van problemen samen met mijn collega’s. Nadeel was wel, dat als ik een klant niet meteen een oplossing kan geven, dat dit kan frustreren. Ik merkte daarin dat communicatie super belangrijk is. Als je niet alle details hebt, kun je ook niet goed een probleem op lossen. En duidelijk zijn naar klanten, dat wordt gewaardeerd. In meerdere opzichten was het een leerzame stage. Je werkt met veel systemen en een leuk team. Je krijgt veel informatie, maar een leuke werksfeer houd je gemotiveerd. Daardoor vind ik het ook zeker leuk dat ik af en toe nog wat klussen kan oppakken en bij VWC mag blijven werken.”

Collin Polman
2e jaars HBO-ICT software engineering

“Tijdens mijn MBO opleiding heb ik al eerder stage gelopen bij VWC, dit keer kwam ik terug met als tweedejaars HBO’er. Mijn huidige stage hield in dat ik als softwareontwikkelaar meewerkte in het team en samen met een andere stagiair aan een nieuwe opdracht mocht werken.

In het begin was het wel even spannend, de stage startte in tijd van de corona-uitbraak; ik wist daardoor niet hoe het allemaal ging verlopen en of ik wel aan de slag kon en mocht. Maar uiteindelijk hebben we vooral vanuit huis goed kunnen werken, waardoor ik mijn stage kon doorlopen. We zijn voornamelijk bezig geweest met het ontwikkelen van de webapp voor FM Module. Het is tof om te werken aan iets, waarvan je weet dat het straks ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden.

Ik heb veel nieuwe dingen over programmeren en ontwerpen geleerd. Een van de belangrijke dingen die ik heb geleerd was hoe het is en hoe het werkt om zelfstandig vanuit huis te werken voor een bedrijf. Ook zou ik een stage bij VWC zeker aanraden, de begeleiding is hier echt top! Er wordt je hier veel geleerd en er wordt voor gezorgd dat je genoeg momenten hebt om de vragen te stellen die je wilt stellen. Ik wil mijn collega’s dan ook bedanken voor de mooie opdracht, de prettige begeleiding: voor mij had het niet beter gekund. En ik ben daarom ook blij dat ik naast mijn studie kan werken bij VWC.”

Danyon Brink
2e jaars student Applicatie- en Media ontwikkeling

“Het doel van mijn stage bij VWC was kijken of het vakgebied mij bevalt en natuurlijk
zo veel mogelijk leren. Ik ondersteunde een half jaar het software team met het
onderhouden en verbeteren van FM module en BeSimple. De al grote applicaties
proberen te begrijpen met een vooraf zeer gelimiteerde kennis van de taal (C#), was een uitdaging. Maar door het werken in teamverband én de positieve feedback maakte het zeker waard. Ik zou een stage bij VWC echt aanraden, ik heb altijd het gevoel gehad dat leren voorop stond. Ik bleef uitdagende opdrachten krijgen om mijn leerdoelen te halen. VWC-ers bedankt voor de leuke stage!”

Gerrit Koekoek
2e jaars student HBO-ICT

“Ik heb stage gelopen in het softwareteam van VWC Groep. Voor mij was dit mijn eerste stage en door de coronatijd was het starten wel even spannend. Ondanks dat heb ik een fijne stage gehad. Ik was door school al gewend om veel thuis en zelfstandig te werken, dat kwam nu van pas.

In mijn stageweken bij VWC ben ik bezig geweest met het maken van een web app voor FM Module en heb ik, naast een nieuw framework, geleerd om in een bedrijfsomgeving te werken. Het was leuk om eens met collega’s samen te werken, in plaats van met klasgenoten. 

Ik zou het ook zeker aanraden om stage te lopen bij VWC. De opdracht was erg leuk was en de begeleiding die wij kregen was echt goed. We kregen dagelijks feedback en gesprekken en dat hoor ik mijn omgeving bijna niet. Het commentaar was soms wat kritisch, maar wel goed bedoelt en dat heeft ons ook geholpen om een topproduct te leveren. 

Het team was erg gezellig en daar hoef ik voorlopig nog geen afscheid van te nemen, want naast mijn studie blijf ik werken voor VWC.”

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom