Maak processen gemakkelijker

Met de juiste software maken mijn collega’s en ik jouw werk of bedrijfsprocessen makkelijker, slimmer en goedkoper. Software is nooit een doel op zich: de ambitie om software te laten ontwikkelen ontstaat vanuit de behoefte om zo efficiënt mogelijk te werken en daarmee jouw eigen klant beter te kunnen bedienen.

Voor iedereen een oplossing

Als ontwikkelaar krijg ik vaak de opdracht om te kijken naar een passende oplossing, voor een bepaald bedrijfsproces wat bijvoorbeeld nog handmatig wordt gedaan. Voor mij is het belangrijk dat ik precies weet wat de wensen van de klant zijn en probeer deze dan te vertalen in bruikbare data om vervolgens tot een advies te komen. Regelmatig merk ik dat onze klant zelf niet zo goed weet wat de mogelijkheden zijn en hoe bedrijfsprocessen anders kunnen. Mede omdat de werkzaamheden en processen vaak al 10 of 20 jaar op dezelfde manier gedaan worden.

Met behulp van Crosspoint zou een groot deel van processen geautomatiseerd kunnen worden. Simpel gezegd is Crosspoint het motorblok dat gegevens vanuit het ene systeem kan omzetten naar ieder ander formaat, zodat deze gegevens vervolgens in het andere systeem kunnen worden ingelezen. Met het grote voordeel dat het handmatige werkzaamheden automatiseert en de kans op fouten minimaal wordt. Met Crosspoint koppelen wij (bijna) alle systemen aan elkaar.

Vragen en maken

Dan zit er ook nog een stukje maatwerk in. Voordat ik begin met het schrijven van de code voor de software, vraag ik (nogmaals) jou de oren van het hoofd. Om niet alleen de wensen goed in beeld te krijgen, maar ook het huidige proces. Ik vraag altijd wat het uiteindelijke doel is: wat wil je bereiken? En welk hulpstuk, programma of code we daarvoor nodig hebben, dat zoek ik voor je uit. Wanneer het voor mij duidelijk is wat je precies wilt en wat het proces moet doen, begin ik met programmeren.

Tijdens het programmeren is het een kunst om het proces zo makkelijk mogelijk te houden voor collega’s én om het te ‘begrijpen’. Als het een moeilijk proces is, zal het in deeltjes worden geknipt en verbinden we deze aan elkaar om zo tot het gewenste resultaat te komen. Tevens probeer ik de software zo toekomstbestending mogelijk te maken en op de juiste manier te bouwen. Zodat de eindgebruikers zich daar niet meer op hoeven te focussen en zich kunnen richten op de groei van hun bedrijf.

Wat heb jij nodig om je op groei te kunnen richten?

Blog door: Tiemen van Olst | Softwareontwikkelaar

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom