Ik ben trots, weet je waarom?

Familiebedrijven zijn de motor van de economie in Nederland. Meer dan 69% van de bedrijven in Nederland zijn namelijk familiebedrijven. Dat zijn meer dan 4,3 miljoen Nederlanders die werken bij een familiebedrijf. VWC is zo’n familiebedrijf. Een familiebedrijf dat 25 jaar bestaat en waar de tweede generatie inmiddels aan het roer staat.

Familiebedrijven zijn van alle tijden. Het oudste familiebedrijf ter wereld is familiehotel Hoshi Ryokan uit Japan. Zij bestaan sinds het jaar 717.  Iets dichter bij huis: het oudste familiebedrijf uit Nederland is het Noord-Brabantse renovatie- en onderhoudsbedrijf Knaapen Groep. De Knaapen Groep is opgericht in 1652.

Imagoverandering

Vroeger associeerde men een familiebedrijf met termen als: stoffig, onprofessioneel en introvert. Nou niet bepaald aantrekkelijk om zaken te doen met een familiebedrijf, zou je zeggen.

Echter, het imago van familiebedrijven is de laatste jaren sterk verbeterd. Zo worden deze zelfde familiebedrijven nu betrouwbaar, loyaal, innovatief en krachtig genoemd! Kenmerken waar je vertrouwen van krijgt. Met deze bedrijven wil je zaken doen, nietwaar?

Bij VWC hechten wij veel waarde aan deze positieve kenmerken en proberen elke dag een beetje beter te worden. Met een team van meer dan 40 mensen willen we weten wat er speelt en waarom.

We zijn nieuwsgierig naar oplossingen die beter maken of houden. Dit om onze klanten te helpen. Met advies over en levering van oplossingen.

Begrijp je nu waarom ik trots ben op het feit dat wij een familiebedrijf zijn?

Blog door: Erik van Wendel | Directeur VWC

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom