Snel overzicht met de Zicht-op-X-app

Moeite met onthouden welke samples of demo’s je waar hebt afgegeven? Wij maken het gemakkelijker.

Of je nu een presentje hebt achtergelaten, een productsample of een visitekaartje: vaak is het handig om te weten wie wat heeft en wie welke items heeft gezien. Geen verloren items meer, alles is terug te vinden. In de app kun je per klant aangeven wat zij van je hebben ontvangen en wie dit heeft afgeleverd. Welke afspraken er zijn gemaakt en wat de vervolgstappen zijn. Naast het bijhouden voor jezelf, kun je met Zicht-op-X ook inzicht krijgen in welke stappen jouw klant heeft ondernomen, voordat hij tot een aankoop kwam. Hielp daar de sample of een demo bij? Al deze stappen zorgen voor minder overheadkosten en daarin neemt Zicht-op-X werk uit handen.

Koppel alles met elkaar

Zicht-op-X is crossmediaal te koppelen aan rayon, producten en vertegenwoordigers. Neem je het werk van een collega over? Pak zijn rayon erbij en zie gelijk wat waar is. Op zoek naar een product? Zoek het op en kijk meteen waar het is. Weten wat een klant heeft ontvangen? Klik op de klant en krijg direct een overzicht.

Al eerder in gebruik genomen door een van onze klanten, voor hen zijn we ook gestart met het maken van deze app. Zij kunnen nu direct zien welke van hun stalen bij welk bedrijf ligt. Is het bedrijf klaar met de staal? Dan kunnen zij hem simpelweg ophalen en bij de volgende partij neerzetten. En ook dat is weer te noteren in de app. Dat is nou lekker werken.

Edgar bouwt een app

Een nieuwe app bouwen, hoe werkt dat?

Als ontwikkelaar kreeg ik de opdracht om daadwerkelijk deze maatwerk applicatie te bouwen. Graag help ik de klant verder met een oplossing die werkt. De uitdaging bij deze applicatie was om elke afzonderlijke rol (vertegenwoordiger, binnendienst en directie) eenvoudig te laten samenwerken en een verbetering aan te brengen in de lopende processen. Voor de eerste klant zagen deze processen er als volgt uit:

  1. De vertegenwoordiger wil graag een app op zijn smartphone met meer zicht op zijn uitgifte, stalen en klanten.
  2. De binnendienst wil zicht houden op zijn staaluitgifte aan de vertegenwoordigers en de voorraden
  3. De directie wil graag eenvoudig een rapport kunnen genereren voor inzicht in de afgifte en voorraden van de gehele organisatie in een bepaalde periode.


Als ontwikkelaar heb je dan naast kennis en creativiteit, ook inlevingsvermogen nodig om een intuïtief werkende oplossing te bouwen. Het geeft veel voldoening als je met deze samenwerking een steentje bijdraagt aan de verbetering van de processen van de klant. Want van een blije klant, daar word ik ook gelukkig van!

Blog door: Edgar Wilts | Softwareontwikkelaar

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom