Het zit d’rop

Onze tradities met de feestdagen zijn eenvoudig: onze familie staat centraal, in alles dat we ondernemen. De feestdagen zijn voor ons de dagen dat we met familie doorbrengen en nadenken over wat we voor elkaar betekenen.

En omdat ons bedrijf een hecht familiebedrijf is, voelen onze collega’s en vaste klanten ondertussen een klein beetje als onze verlengde familie. Daarom staan we ook dit jaar stil bij wat we ondernamen met onze VWC-familie.

Aanvang
Het jaar 2019 was het jaar dat we de FM Module sterk zagen groeien, een geheel jaar ook klanten vanuit Nunspeet bedienden en de eerste VWC’ers 25 jaar in dienst waren. We organiseerden de Innovatiedag in maart in onze vestiging Kampen en de Zomerborrel in juni bij VWC Nunspeet. Tussendoor ontvingen klanten tulpen op Blue Monday, asperges bij de start van het aspergeseizoen en bockbier om een beetje geluk te delen. Vele mooie opleveringen, van 50 mobiele telefoons en nieuwe servers tot inrichting van kantoorpanden en scholen. Op vele fronten is VWC zichtbaar. Met collega’s ondernamen we pizzasessies en praatten we bij. Ook ondernamen we een teamspel en werd er fanatiek geracet bij Flevonice tijdens het bedrijfsuitje.

Afscheid
2019 is ook het jaar dat we afscheid moesten nemen van Harm van Wendel, die naast onze oom ook de medeoprichter van VWC was. Hij was geliefd in de familie en ons bedrijf. Wat voelden wij ons gesterkt en gesteund door alle berichten die wij van onze klanten, bedrijven uit de regio en andere ondernemers kregen. Een fijn gevoel om te weten dat hij niet alleen door VWC en onze families gemist zal worden, maar bij vele anderen een indruk achter heeft gelaten.

Afsluiting
We sluiten het jaar wel fijn af met een heel bijzonder eindejaarsgeschenk. Dit jaar werd het geschenk namelijk gemaakt door jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Vaak kunnen ze niet terecht in het ‘gewone’ bedrijfsleven. DVC Genemuiden is een plek waar zij leren werken en ook worden begeleidt. Voor VWC vulden deze jongeren een glazen pot met drop en plakten de stickers met het zit d’rop op alle potten. Met deze pot geven we dus niet alleen iets lekkers weg, we helpen ook de gemeenschap en geven jongeren een kans op werkervaring. Wij zeggen dan ook dat we een eindejaarsgeschenk hebben om trots op te zijn!

Cijfers-200x400

Wat bracht 2019 nog meer? 

  • We verwelkomden 8 nieuwe VWC’ers 
  • Het VWC-team bestaat nu uit 10 vrouwen en 31 mannen 
  • VWC’ers hebben ruim 200.000 dartpijltjes gegooid in de pauzes 🙂
  • De FM Module heeft 30% meer inkoopfacturen verwerkt dan in 2018
  • Onze klanten belden samen 6,6 miljoen (!) minuten via onze systemen
  • Met onze supportafdeling behandelden we bijna 10.000 supportaanvragen 
  • Er rolden 1,3 miljoen afdrukken uit de printers bij onze klanten

Op naar 2020

2019 heeft voor ons echt in het teken gestaan om te blijven leren en het beste uit onszelf en onze collega’s te halen, zodat wij het beste aan onze klanten kunnen geven. Weet wat werkt, dat willen we blijven waarmaken. Zoals u wellicht al weet doen wij alles binnen VWC niet alleen voor ons en het nu, maar ook voor de toekomstige generatie. Wij zijn ontzettend trots dat wij als tweede generatie straks ons vijfde jaar in gaan. Lange termijn visie, dat is waar wij voor gaan.

We willen in 2020 verder blijven werken aan de onderscheidende kwaliteiten van VWC, zodat we met stabiele en duurzame plannen het nieuwe decennium in gaan. Met oog voor service, aanvullende events en sterke oplossingen voor onze klanten. Voor onze medewerkers blijven we ons ook sterk maken, we willen dat zij lang en met plezier werkzaam bij ons zijn. We kijken er naar uit om nieuwe collega’s te ontvangen voor de openstaande functies. En wie weet zit daar wel de eerste vrouwelijke IT’er voor ons bij. Al met al kunnen wij eigenlijk niet wachten totdat 2020 start. Op naar de nieuwe jaren twintig!

Blog door: Erik en Klaas van Wendel | Directie VWC Groep

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom