Derek praat je bij over het Apple-event

Het is alweer september, wat betekent dat Apple zijn jaarlijkse presentatie weer heeft gegeven. Met deze keer nieuwe iPhones, Apple Watches en de langverwachte Airpods Pro 2e Generatie. Ik neem jullie graag mee in deze ontwikkelingen.

Iphone 14

iPhone 14 (Plus)

Groot en groter, zo noemt Apple de iPhone 14. De Mini heeft plaatsgemaakt voor een nieuw Plus model met een scherm dat net zo groot is als de Pro Max. Verbeteringen voor de 14 (Plus) zitten voornamelijk in de camera’s, deze zijn fors verbeterd; zeker voor foto’s gemaakt met weinig licht.
Een andere verbetering is de crash detectie. In het geval van een auto-ongeluk herkent de iPhone deze signalen en belt automatisch de hulpdiensten. Een functie die niemand ooit hoopt te gebruiken, maar wel een stuk veiligheid kan verzekeren. 

iPhone 14 Pro (Max)

De grootste vernieuwingen zitten dit jaar in de Pro en Pro Max. Naast bovenstaande verbeteringen heeft Apple de bekende Notch (de inkeping bovenaan) vervangen door een langwerpig zwart vak waar de camera en overige techniek in zit. Dit gedeelte van het scherm kan zichzelf schalen naar de benodigde grootte, om relevantie informatie te tonen en wordt ook wel het Dynamic Island genoemd. Ook de Pro heeft een flinke stap gemaakt met de camera en beschikt nu over een 48 megapixel camera. Foto’s met weinig licht komen hierbij prachtig tot hun recht. 

Alle iPhones hebben een batterij die een hele dag mee gaat op een lading. 

Apple watch

Apple Watch

Voor de watches heeft Apple drie nieuwe modellen aangekondigd. Een vernieuwde SE met een snellere chip en een scherpe prijs maakt de instap nu interessanter dan ooit. Series 8 is het hoofdmodel waarbij de grootste vernieuwingen ook weer gericht zijn op veiligheid en gezondheid. Nieuw is de langere accuduur, crashdetectie, verbeterde slaapdetectie en een temperatuurmeter. Die laatste is ontwikkeld voor vrouwen, om de ovulatie te kunnen voorspellen/bij te houden. 

De grootse verassing zat hem in de Apple Watch Ultra. Dit supersterke model is gericht op extreme sporten zoals diepzeeduiken, bergbeklimmen en marathons lopen. Ook voor normaal gebruik is dit horloge – door zijn opvallende look en uiterlijk – een goede keuze. 

Apple Airpods

Airpods Pro 2e Generatie

Na drie jaar is de nieuwe versie van de Airpods Pro een mooi moment om te upgraden. Met de nog hogere audiokwaliteit, verbeterde ruisonderdrukking en langere accuduur zijn Airpods Pro nog gewilder geworden. Ook is het nu mogelijk om met veegbewegingen op de Airpods zelf het volume aan te passen. Daarnaast is de case voorzien van een speaker, zodat je deze makkelijker terug kan vinden als deze kwijtgeraakt is. 

Wil je meer weten over bovenstaande aankondigingen of een bestelling plaatsen neem dan contact op met één van onze specialisten of direct met mij.

Blog door: Derek Voorn | Verkoop Binnendienst

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom