Duurzaam ondernemen

VWC is innovatief. Niet “omdat het kan”, maar als formule. Uniek aan VWC is dat wij naast het doorvoeren van de “drie P´s”, ook daadwerkelijk profijt ervaren van de derde P: Profit. Dit hoeft geen geheim te zijn. Dit is ónze manier:

People
VWC neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid binnen het personeelsbeleid zeer serieus. Social Return is een kenmerk van een bedrijf waarmee gemeten kan worden of een bedrijf inspeelt op de behoefte om mensen met een arbeidshandicap werkzaam te maken en te houden. VWC houdt hier bewust rekening mee bij de selectie van verschillende personeelsleden en door het aanhouden van deze strategie bestaat op dit moment 10% van VWC uit mensen die onder social return vallen.

Onze investering? Uiteraard zijn deze mensen begeleiding nodig die ze bij VWC volledig krijgen. Wij profiteren elke dag van de expertise van al onze collega’s en er bestaat alleen onderscheid in de keuzes die wij maken.

Planet
Milieu is een belangrijk aspect van onze bedrijfsvoering. Dagelijks zijn wij bezig met manieren om binnen de bedrijfsvoering, maar ook naar onze klanten toe, het milieu zo min mogelijk te belasten. Dit laten wij doorwerken tot in de keuze van verschillende leveranciers. Zo hebben wij een partnership met o.a. Sharp die al jaren het lage verbruik van energie als speerpunt heeft.

Door bijvoorbeeld digitaal te factureren, beperken wij het gebruik van papier binnen onze organisatie tot het minimum. Onze nieuwe vestiging in Kampen is het hoogtepunt van onze doelstelling hierin. In het pand is niet alleen gebruik gemaakt van driedubbel glas, maar ook van een warmte-installatie waarmee de energieconsumptie voor temperatuurbeheersing in onze vestiging kan worden beperkt tot het minimum.

Profit
Vaak zien wij dat organisaties nog steeds de perceptie hebben dat besparen en duurzaam ondernemen niet samen kunnen gaan. Zoals hier boven aangegeven, heeft VWC in de nieuwe vestiging in Kampen mogelijkheden gecreëerd om de kosten voor klimaatbeheersing spectaculair te verlagen. Verder is digitaal factureren een besparing voor het milieu en onze organisatie, en biedt het de ruimte om betalingen soepeler te laten verlopen.

Daarnaast zijn onze producten er op geënt om uw bedrijf efficiënter en bewuster bezig te laten zijn. Wij bieden u bijvoorbeeld een groot assortiment ‘groene’ kantoorartikelen. Ook hebben wij de FM Module ontwikkelt die ervoor zorgt dat uw facturen digitaal verwerkt kunnen worden.

VWC ICT & Telecom