Wij regelen het: een oplossing voor jouw papieren handeling

Door de komst van software is er voor alles een oplossing. Simpelweg alles wat je met de hand op papier schrijft om vervolgens digitaal te gaan invoeren, daar is een oplossing voor. Een oplossing in de vorm van een (tastbaar) middel om jou vooruit te helpen. En die bouwen we op maat voor en samen met jou.

Waar moet je dan aan denken?

Iedere organisatie werkt anders. Soms zit daar overlap in en soms ook niet. Onze FM Module is een voorbeeld van een oplossing dat voor meerdere organisaties op dezelfde manier werkt. Onze Zicht-op-X-app is een app dat we voor iedere organisatie naar wens kunnen inrichten, zodat de app optimaal werkt voor jouw organisatie. Ook onze applicatie voor tijdsloten en reserveringen is per bedrijf moduleerbaar. Uiteraard kunnen we ook met jou meedenken en voor je bouwen. Wat zijn de processen die lopen in de organisatie? Wat kan er vereenvoudigd worden? Wat kunnen we digitaliseren?

Alle stappen langs

Wanneer je weet waar je de oplossing voor wilt, ‘tekenen’ we uit hoe een mogelijke oplossing moet gaan werken. Daarbij kijken we nog niet naar het coderen, we nemen je mee in de vorm. Wat moet er kunnen? Wat ga je er mee doen? Welke stappen worden er doorlopen? En waar zijn dan aparte pagina’s/onderdelen voor nodig?

Als we bijvoorbeeld kijken naar een oplossing voor het registreren van uren, zien we dat er verschillende stappen doorlopen worden. Wanneer we het simpel houden, dan kom je al op zes onderdelen uit. Zo moet een medewerker kunnen inloggen, moet hij zijn gegevens in kunnen zien, zijn gegevens kunnen wijzigen en uren of beschikbaarheid kunnen doorgeven. Ook wil je wellicht dat HR of managers de gegevens van teamleden kunnen inzien en kunnen goedkeuren. We bedenken welke pagina’s er nodig zijn en wat de functionaliteiten zijn, voordat we gaan bouwen. Zo kunnen we niets vergeten en kunnen we tijdens het bouwen al zoveel mogelijk finetunen.

Bouwen op maat

Hebben we de plannen uitgetekend, dan gaan we door naar wat we dan gaan bouwen. Daarin kunnen we een aantal keuzes maken. We kunnen vanaf nul bouwen, waarbij we de gehele codering voor je opzetten en alles in het hele proces maakbaar is. Dan heb ik het niet over alleen jouw logo of kleuren toevoegen. Ieder stapje in de app – van de beveiliging tot elk invulvakje – hebben we dan voor jou speciaal gemaakt. Bedenk wel dat dit een lang lopend proces is, waarbij het grootste voordeel is dat jouw oplossing geheel uniek en eigen is.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit een basis te starten. We hebben een paar standaard opties, die we voor u kunnen aanpassen. Met deze basis hebben we al een goede beveiliging ingebouwd, hebben we de inlog al klaarstaan en hebben we plugins die we kunnen inzetten. Het grote voordeel van starten met een basis is dat het bouwen over het algemeen sneller gaat, de app beheersbaarder is en de kosten gedrukt kunnen worden. Uiteraard zit daar ook nog maatwerk in, met alleen de basis ben je er nooit. We zeggen daarom ook dat al onze oplossingen maatwerk zijn of we nu op nul starten of niet. Hij wordt voor jou gebouwd en aangepast, zodat het een oplossing is dat ook daadwerkelijk voor jou gaat werken.

Nu en de toekomst

Naast het geheel of gedeeltelijk op maat bouwen, wil je ook rekening houden met het type middel dat je bouwt. Er zijn verschillende soorten applicaties. Zo heb je standaard applicaties (zoals FM Module) die lokaal op een device draaien en webapplicaties (zoals Outlook) die niet gebonden zijn aan een apparaat. Daarnaast komt ook de PWA steeds meer op: een Progressive Web App. Progressive Web Apps zijn geavanceerde websites die functioneren als een app.

De pwa’s zijn responsive, progressief, online en offline te gebruiken, altijd up-to-date, veilig en, net als gewone websites, vindbaar in zoekmachines. Ook grote voordelen zijn dat het geen installatie vereist, geen data lokaal opslaat en altijd de laatste versie heeft. Daarnaast hoef je een pwa niet apart beschikbaar te maken in de appstores; het is direct op iedere device te gebruiken. Op dit moment heeft ook Windows 10 een appstore, daarin kun je jouw pwa ook zetten. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar het bouwen van een pwa. Je bent dan niet alleen voorbereidt op de toekomst, je bent ook zekerder van de werking op verschillende soorten apparaten.

Welke vorm je ook gebruikt, wat er nu nog niet is kunnen we voor je bouwen. Voor welk probleem of handeling wil jij een oplossing? We staan graag voor je klaar om jouw werk makkelijker te maken.

Blog door: Jan-Willem van Oostenbrugge | Teamleider Software

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom