5 vragen over het stoppen van Windows 7

In het voorjaar verstuurden wij een nieuwsbrief met het bericht dat Windows 7 stopt. Ondertussen komt de einddatum van Windows 7, 14 januari 2020, steeds dichterbij. In de afgelopen maanden hebben wij veel vragen gekregen over dit onderwerp en wat te doen. Omdat wij onze kennis graag willen delen, neem ik u in dit blog mee langs de vijf meest gestelde vragen.

Cijfer-1

Wat houdt het precies in dat Windows 7 stopt? 

Het systeem is niet van de een op de andere dag weg, het systeem blijft (voorlopig) bestaan. Windows stopt met het verder ontwikkelen van Windows 7. Er worden geen updates meer gedaan op en voor dit systeem, waarmee het systeem snel verouderd en hick-ups gaat krijgen.

Cijfer-2

Wat gebeurt er als ik niks verander aan mijn apparaat waar Windows 7 op staat?

Kort door de bocht: er gebeurt helemaal niks. Uw apparaat zal blijven vragen of u er een andere versie van Windows op wilt zetten, maar in principe blijft het apparaat werken. Wij raden het wel af om door te gaan met Windows 7 op uw apparaat. Dit omdat er geen updates meer uitkomen, waardoor het systeem steeds slechter zal gaan werken en problemen gaat opleveren.

Cijfer-3

Wat voor problemen gaat het opleveren als ik met Windows 7 blijf werken?

Doordat Windows geen updates meer naar het systeem stuurt, ontstaan er veiligheidsissues. Voor Windows komen er normaal gesproken iedere maand updates uit. Dit gaat niet meer gebeuren voor Windows 7. Dit houdt dus ook in dat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgerold. Geen updates op beveiliging zorgt voor een grotere kans op inbraken op uw computer, met alle gevolgen van dien.

Cijfer-4

Kan ik nog wel mijn huidige apparaat blijven gebruiken?

Ja, dat kan in principe wel. Het is mogelijk om op uw huidige apparaat een ander Windows-pakket te installeren. Het kan  echter meer rendabel zijn om een ander apparaat aan te schaffen. Wat voor u de beste oplossing is, is afhankelijk van meerdere factoren en het kan geen kwaad om daar van te voren in te duiken.

Cijfer-5

Wat moet ik uitzoeken nu Windows 7 stopt?

Ga binnen uw bedrijf en/of afdeling na wat voor apparaten met welke besturingssystemen u heeft staan. Heeft u nog apparaten met Windows 7? Maak een lijst en schrijf op welk type apparaat van welk merk het is, wat de aanschafdatum is en wat de minimale eisen van het apparaat zijn, zodat u of uw collega er mee kan blijven werken. Zijn de apparaten nog up-to-date of zijn er nog extra functies nodig? Neem dit mee in de vergelijking van het vervangen van het besturingssysteem of het vervangen van het apparaat. Zo blijft u ook voor de lange termijn voorzien van het beste systeem om mee te werken.

Heeft u nog meer vragen, wilt u meer informatie of hulp bij de vergelijking? Wij helpen u graag verder, zodat u veilig en betrouwbaar kunt blijven werken.

Blog door: Dennis van Wendel | Specialist ict & internet

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom