Een (ver)nieuw(d)e website

Ik lever graag websites af waar een klant echt wat aan heeft. Om dat voor elke klant voor elkaar te krijgen, zorg ik er voor dat ik in gesprek ga voordat we beginnen. Hoe dat in zijn werk gaat? Ik neem je graag mee in mijn proces.

We gaan starten

Als eerste luister ik goed naar jouw wensen. Deze probeer ik te vertalen naar een advies. We starten eerst met een inventariserend gesprek om in beeld te krijgen of er al wensen bestaan rondom een website en welke dat zijn. Heb je nog geen website of wil je juist jouw bestaande website een frisse look geven? Heb je zelf ideeën of doelen bij het eindresultaat? Is het een website, een webshop of een combinatie van beide? Wil je dat VWC alles voor je regelt, heb je zelf al ontwerpen staan of werk je met een designbureau en zorgen wij alleen voor de technische kant? We inventariseren of er al een huisstijl bestaat, hosting, een domeinnaam, SSL beveiliging en uiteraard content.

Door van te voren goed uit te dokteren wat de verwachtingen zijn, kan ik er voor zorgen dat we op een lijn blijven met wat we gaan maken en we ook aan deze verwachtingen kunnen voldoen. Na de inventarisatie maken we een passende offerte en bij akkoord gaan we samen met jou een traject in. Vaak laat ik je een aantal voorbeeldsites zien, zodat je een beeld hebt wat er mogelijk is en de verschillende opties die er zijn. Ook hoor ik graag welke websites jou aanspreken en waarom. Door een beeld mee te geven, kunnen we er echt samen iets moois van maken.

We gaan bouwen

Over het algemeen bouwen we websites in WordPress. WordPress is het bekendste en meest gebruikte CMS ter wereld (40%). Het biedt veel mogelijkheden voor mij als bouwer, maar ook voor jou als eindgebruiker. Oneindig uit te breiden, goed te onderhouden en up-to-date te houden. Hierdoor kun je zelf makkelijk een extra pagina, blog of foto aan jouw website toevoegen, zonder dat je daar mijn hulp voor nodig hebt. Ook zorg ik er altijd voor dat je een uitleg krijgt, zodat je na oplevering direct zelf aan de slag kan. En nog een mooie plus is dat de voorkant (frontend) en de achterkant (backend/Wordpress) goed gescheiden zijn van elkaar, waardoor er in de toekomst eenvoudig een nieuwe sjabloon gebouwd en gekoppeld kan worden en je jouw website indien gewenst een nieuwe look geeft.

Naast het gebruik van een CMS (Content Management Systeem) en de mogelijkheden hiervan heb ik bij het bouwen van een website zelf altijd een paar basiseisen. Snel laden, mobiel vriendelijk, goede heldere en overzichtelijke navigatie, niet een te diepe structuur, eenvoudig leesbare teksten, geen overdadige beweging en animatie: allemaal punten die belangrijk zijn voor de gebruikerservaring. Zorg ook voor een duidelijke doelgroep bepaling. Wanneer je goed weet voor wie jouw website is, werkt niet alleen jouw website beter; jouw klanten komen daardoor ook weer eerder terug.

Laat je goed adviseren door VWC, zodat je op de hoogte bent van de (on)mogelijkheden en tips. We zorgen dat je professioneel en uitgebreid geïnformeerd en geadviseerd bent voordat we aan jouw website gaan werken. Weten hoe een van onze klanten dat heeft ervaren? Lees het verhaal van Kavóca en hun nieuwe website.

Wanneer mag ik voor jou aan de slag?

Blog door: Edgar Wilts | Softwareontwikkelaar

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom