Het beeld en geluid van de toekomst

Toen ik vroeger naar de middelbare school ging, hadden we krijtborden en een verrijdbare tv, bij mijn pa op de zaak – waar ik mijn bijbaan had – hing een whiteboard en een groot scherm aan de muur. Prima oplossingen voor die tijd, maar tegenwoordig worden we daar niet altijd meer gelukkig van.

Kijk, als je nog een whiteboard hebt, dan ben ik de eerste om je te vertellen dat dat anders kan. Een scherm aan de muur heeft namelijk de mogelijkheid om zowel een presentatie af te spelen als op te schrijven. Maar heb ik dan voldaan aan jouw wensen? Want iedere organisatie heeft zijn eigen wensen, dus naar mijn mening zou voor iedere organisatie de audiovisuele productrange er anders uit moeten zien.

Als ik over audiovisuele oplossingen begin, denken de meesten aan een groot scherm. Deels is dit natuurlijk waar, zo zijn de eerste producten in de zakelijk wereld ingezet. En deze schermen zijn niet overbodig geworden, al zijn er ondertussen wel (bijna oneindig) meer mogelijkheden om jouw wensen te bereiken. Zo kan ik een videowall voor in de hal regelen, een verrijdbaar scherm die in de verschillende vergaderkamers opgesteld kan worden of een geluidssysteem met microfoons voor presentaties in grotere zalen. Dit klinkt heel groots, dat valt best mee. Voor iedere organisatie en ieder budget zijn er opties.

Waar word je gelukkig van

Om te tackelen wat bij jouw organisatie past, duiken we eerst in mijn checklist. In mijn checklist ga ik niet alleen na wat de wensen zijn voor de audiovisuele producten, ik neem ook mee hoe jouw IT op dit moment geregeld is. Een oplossing is meer dan alleen een scherm. Als IT-partner denk ik ook mee in de benodigde aansluitingen en of we er wellicht een pc aan moeten koppelen.

Download de Checklist Audiovisueel

Al pratend komen er altijd meer punten naar voren dan in eerste instantie op de checklist staan. Wat gaat je gelukkig maken? Door breed te denken en open te staan voor alle opties, maken we het beeld compleet. Nadat ik een beeld heb van wat jou wensen zijn en hoe we het technisch voor elkaar gaan maken, zorg ik voor een passend advies. Een van de dingen waar ik me graag hard voor maak in jouw oplossing is een camera en draadloos presenteren. Een camera bij of in het scherm komt in deze tijden steeds meer van pas. Zo kun je makkelijker via Teams vergaderen met thuiswerkers of klanten.

Daarnaast ben ik ook zeer gelukkig met de mogelijkheden van draadloos presenteren. Het is mogelijk om zonder hdmi-kabel het beeld van de laptop op het externe scherm te vertonen. Zo kan een vertegenwoordiger die jou een presentatie wil geven, gelijk zijn scherm delen zonder zoeken naar de juiste kabels. Ook kan in een vergadering makkelijker de notulen naar voren worden gehaald of de aantekeningen die net zijn gemaakt op de laptop van de een, direct zichtbaar gemaakt worden voor anderen. Het werkt zeer gebruiksvriendelijk en helpt bij het efficiënter werken.

Last, but not least

Samen met onze partners monteren en installeren we de oplossing bij je. Na het ophangen en afronden, neem ik graag nog de tijd voor je. Zodat ik je mee kan nemen in hoe het aangesloten is, hoe het werkt en hoe je het kunt inzetten. Eigenlijk een mini-training, waardoor je meteen aan de slag kunt en het meest uit jouw oplossing kunt halen. En komen er in de toekomst andere wensen naar boven, dan blijf ik voor je klaar staan. Want ieder bedrijf hoort de best passende audiovisuele oplossing te hebben, zowel in het heden als de toekomst.

Blog door: Dennis van Wendel | Adviseur ict & internet | telecom

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom