Ontspannen (digitaal) lesgeven

Het zijn geen eenvoudige tijden om les te geven. Per week lijkt het wel te verschillen hoeveel kinderen er in de klas zitten. Geen, een aantal, iedereen?

Ik wil graag helpen. Zodat het iets gemakkelijker wordt om leerlingen bij de les te houden en te zorgen dat je meer ontspannen les geeft. Daarom introduceer ik graag de SWIVL aan je. Met de SWIVL maakt het niet meer uit op welke locatie leerlingen zitten. Want alle leerlingen kunnen in het lokaal of thuis tegelijkertijd jouw les bijwonen.

De Selfcam is een camera op statief dat gekoppeld is aan een ketting. Deze opstelling is in iedere willekeurige ruimte (dus thuis of in het klaslokaal) te plaatsen. Draag je de bijbehorende ketting, dan ‘herkent’ de camera je en je bent altijd gecentreerd in beeld.

Dit geeft je vrijheid om te blijven zitten. Of juist in het lokaal rond te lopen, contact te leggen met de leerlingen in de klas én zichtbaar te zijn voor de degene die thuis de les volgen. Dit zorgt in zijn geheel voor gemak en een meer ontspannen les.

De les die je geeft kun je direct streamen naar de leerlingen én tegelijkertijd opnemen. Zodat leerlingen die ziek waren of het lastige stof vonden, dit later terug kunnen kijken. Ook kan het opgenomen materiaal gebruikt worden om te reflecteren op uw lessen, zodat u nog meer uit uw lessen kunt halen.

Vandaag de camera geïnstalleerd, is morgen aan de slag. De camera wordt aan de hand van een training uitgelegd, zodat jij en jouw collega’s daarna zelf aan de slag kunnen en het maximale er uit kunnen halen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik kom graag met je in contact om een demo te geven over de mogelijkheden en wat voor jou, jouw leerlingen en/of jouw school werkt. Samen staan we sterker. Vanaf wanneer kan ik jou helpen?

Blog door: Lieuwkje Kooistra | Trainer

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom