Een goede start

Iedere dag beginnen we met goede voornemens. Waarbij het ene voornemen realistischer is dan de andere, waardoor sommige voornemens al snel sneuvelen. Welke voornemens heb jij vandaag gemaakt en zijn deze ook haalbaar in jouw werkomgeving? VWC helpt u graag met het halen van (bewegings) voornemens en deelt daarom tips voor meer beweging op de werkvloer.

Dynamisch werken

Gemiddeld zitten kantoormedewerkers meer dan 10 uur per dag. We zitten maar liefst 85% van onze vrije tijd. De negatieve gevolgen hiervan worden steeds duidelijker: langdurig zitten is een grote bedreiging voor onze gezondheid!

Blijf niet zitten en ga dynamisch werken. Dynamisch werken is ook wel ‘het nieuwe werken’. Mensen worden gemotiveerd om meer en vaker te staan. Daardoor zijn medewerkers productiever, gezonder en hebben meer plezier in hun werk!

Meer bewegen: 5 tips 

Op jouw (thuis)werkplek niet de beschikbaarheid tot een zit/sta-bureau of een zogenaamde fietsstoel, dan denk ik graag met je mee in nieuwe mogelijkheden. En tot die tijd vijf simpele tips voor meer beweging tijdens kantoordagen. Doe je mee?

Cijfer-1

Staand bellen 

Krijg je een telefoontje? Ga staan wanneer je deze opneemt en ga daarna gecontroleerd weer zitten. Gecontroleerd zitten doe je bijvoorbeeld door een squat te maken. Het is hierbij erg prettig om een headset te gebruiken.

Cijfer-2

Wandelend overleg

Heb je een overleg met een collega? Ga weg achter de computer en ga een stukje wandelen (let wel op de afstand). Werkt ook goed voor de creativiteit. 

Cijfer-4

Strek en rek

Ieder pauzemoment is geschikt voor het rekken en strekken van het lichaam. Ga met beide benen stevig op de grond staan. Strek je armen zover mogelijk boven je hoofd uit. Hou dit 15 seconden vast en laat los. Herhaal dit zeker drie keer en schud daarna armen en benen los. Wil je een stapje verder? Eet/drink dan ook terwijl je staat.

Cijfer-5

Wissel van printer

Zijn er op kantoor meerdere printers? Pak dan niet de dichtstbijzijnde printer, maar loop er eens eentje door. Bonustip voor thuis: zorg dat je ook moet opstaan om iets in de papier- of afvalbak te gooien. Of ga eens in de badkamer naar de wc en pak de trap.

Heb je vragen over bewegen wanneer je aan het werk bent, over dynamisch werken of wil je dit eens in het echt meemaken?


Blog door: Sylvia Goosen | Adviseur Kantoorinrichting

terug naar overzicht

VWC ICT & Telecom