kabels in een patchkast

Cloud werkplek voor bedrijven

Een toekomst zonder cloudtechnologie is niet alleen ondenkbaar, het is intussen zelfs zo goed als onmogelijk. Tenminste als we online willen blijven kopen, films streamen of onze bestanden in de online storage willen blijven opslaan. Maar de ene cloud is de andere niet en er leiden vele wegen naar de juiste oplossing.

Toen het begrip cloud nog nieuw was, hadden veel bedrijven de neiging om alles maar direct in de cloud te zetten, totdat bleek dat dit vaak niet de veiligste en kosteneffectieve manier was. Er zijn voorbeelden van bekende bedrijven die op hun schreden terugkeerden.

Netflix

De service waar Netflix het meest bekend om staat, het streamen van video’s naar gebruikers over de hele wereld, is een on-premise service, terwijl de gepersonaliseerde gebruikersinterface cloudbased is. Netflix beheert zelf het Content Delivery Network, Open Connect genaamd, waarin het de videocontent opslaat die wordt gestreamd naar gebruikers in datacentra over de hele wereld, om zo dicht mogelijk bij de eindgebruikers te zijn.

Uber

Een ander voorbeeld is Uber. Dit bedrijf is gemigreerd naar hybride om de toenemende IT-belasting onder controle te houden, nieuwe diensten te kunnen ontwikkelen en tegelijkertijd de naleving van AVG te waarborgen.

Airbnb

Ook Airbnb dankt zijn succes aan de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud. Het bedrijf stapte over naar een hybride model omdat andere oplossingen niet kosteneffectief bleken.

Hybrid cloud is niet hetzelfde als multicloud. Bij dat laatste maken bedrijven gebruik van meerdere cloudaanbieders, maar dat kan zowel public, als private of on-premise zijn.

Wat is full cloud?

Eigenlijk is het simpel: u krijgt toegang tot uw data die op een externe plek is opgeslagen. Dat betekent dat u geen eigen servers meer nodig heeft. Voor veel bedrijven is deze werkwijze een prima oplossing. Medewerkers hebben altijd en overal toegang tot hun werkplek en de stabiliteit is uitstekend. Bovendien neemt de opslagcapaciteit geen ruimte meer in beslag.

Wat is hybrid cloud?

Bij hybrid cloud gaat het om een combinatie van private en public cloud en on-premise. Private cloud betekent dat de cloud wordt gehuisvest in een datacenter, maar dat het daarbij gaat om een afgesloten deel, waar alleen jouw organisatie toegang toe heeft. 

Bij de public cloud gaat het om een stuk cloud dat moet worden gedeeld met andere gebruikers, maar uiteraard wel beveiligd is.

On-premise betekent dat alles zich binnen de muren van uw bedrijf bevindt, dus met lokale opslag.

Meer weten of Hybrid of full cloud voor u geschikt en betaalbaar is? Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Wat kost een cloud werkplek of een hybride systeem?

Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke wensen en eisen of manier van werken. Voor de één is e-mail super belangrijk en voor een ander bedrijf is bijvoorbeeld de ERP software het kritieke proces dat altijd door moet gaan.

Daarom starten we met een goede inventarisatie van uw situatie en wensen en eisen om vervolgens tot een advies / offerte te komen. Op dat moment weet u welke investering een hybride ICT systeem of een cloud werkplek met zich meebrengt.

Hoe is de beveiliging geregeld?

Anno vandaag is het een must om de beveiliging van uw systeem serieus te nemen en daarvoor goede maatregelen te nemen. Dat doen wij ook. Zo rusten wij de cloud werkplekken uit met een VPN verbinding, multi factor authenticatie en zetten we een actieve firewall in. Zo doen we het maximale om ongewenst bezoek buiten de deur te houden. Maar dat is niet alles; ook zorgen we voor een adequate antivirus oplossing om malafide software buiten de deur te houden.

Back-up

Maar mocht het toch misgaan (wat dagelijks gebeurt door virussen of malware) dan vallen we terug op de back-up. Afhankelijk van uw situatie kunnen we data en gegevens meerdere keren per dag back-uppen zodat u zo min mogelijk dataverlies ervaart in geval van een calamiteit. We kunnen zelfs zover gaan dat we een live kopie van uw systeem maken zodat u zo goed als geen verlies van data heeft.

VWC als partner

  • Praat in ‘Jip en Janneke’ taal over ICT
  • Levert alleen wat u nodig heeft
  • Heeft een team van gecertificeerde specialisten in dienst
  • Komt als familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring bij u aan tafel
  • Heeft fysieke vestigingen waar u elke werkdag welkom bent
  • Laat u niet in de steek als er een storing is
  • Levert nachtrust en zorgt dat u online bent

Meer weten over werken in de cloud?

📞 038 385 24 00

📧 info@vwc.nl

Spreek een van onze adviseurs over Cloud Werkplekken

Naam
Altijd en overal zorgeloos werken

Direct advies? Neem contact op met één van onze specialisten:

  • Ferdinand Koppelman

  • Dennis van Wendel

  • Jan Klomp

VWC ICT & Telecom