Beveiliging

Alarmsystemen en beveiligingsmaatregelen houden inbrekers buiten uw bedrijfsdeuren. Maar bent u ook goed beveiligd tegen digitale indringers? Die richten tegenwoordig misschien wel meer schade aan dan de traditionele ongenode gast.

VWC helpt bij de beveiliging tegen deze vaak zeer professionele organisaties! Zonder maatregelen zet u de deur wagenwijd open! Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor de beveiliging!

Hou (digitale) inbrekers buiten de deur!

Dagelijks vallen hackers bedrijfssystemen aan met vaak verstrekkende gevolgen. Ze gaan met belangrijke of vertrouwelijke informatie aan de haal, schoppen programma’s in de war of verwijderen data. Sterk in opmars is het zogenoemde data encrypten: de criminelen hebben belangrijke bedrijfsdata in handen en geven dit alleen terug (decrytpen) tegen een vaak forse betaling. Cryptolocker is ook een begrip dat hiermee te maken heeft. De criminelen dringen via een mail binnen in uw systeem en richten grote schade aan. Vervolgens eisen ze geld.

Een goede firewall voorkomt veel onheil. Hierin zitten actieve services (anti-virus, anti-spam, applicatie controle) die aanvallen afweren. Uw medewerkers kunnen daardoor veilig internet gebruiken, ook als ze in de lunchpauze bijvoorbeeld facebook of twitter bekijken. Bovendien zorgt een firewall dat bezoekers en klanten met een gerust gevoel uw wifi kunnen gebruiken. Een extra slot op de deur is een zogenoemd Data Loss Prevention (DLP) module. Die gaat datalekkage tegen. Vergeet niet: 95 procent van datalekken zie jezelf niet!

Alleen een firewall is niet voldoende. Mallware is ook een voorwaarde voor veilig gebruik van internet. Die voorkomt dat uw medewerkers besmette en gevaarlijke bestanden downloaden. Meer controle hebben over het internetgedrag van uw personeel? Met content filtering maakt u internetcategorieën (seks, drugs, geweld, gokspelen) ontoegankelijk. VWC levert ook software waarmee u op afstand data wist en wachtwoorden wijzigt en beveiliging aanbrengt op alle apparatuur binnen uw bedrijf.

SSL beveiliging

Daarnaast raden wij ook altijd SSL beveiliging aan. SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. Een SSL certificaat is een must voor uw website of webshop. Bezoekers van een website of webshop met een SSL beveiliging zien dat aan een groen slotje of bedrijfsnaam in hun browser.

SSL-certificaten brengen een veilige verbinding tussen uw website en bezoekers tot stand. Ze zijn vooral van groot belang voor websites waarop klanten met een eigen account kunnen inloggen. Bij steeds meer bedrijven en organisaties is dit het geval. Ook bij creditcardtransacties (denk aan iDeal) en andere vormen van gegevensoverdracht is het cruciaal dat de veiligheid gegarandeerd is. Voor zowel de aanbieder als de klant.

Goed om te weten: bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor een goede en adequate beveiliging van hun systemen en gegevens. Dat heeft de overheid bepaald! Boetes voor een slechte beveiliging lopen op tot 820.000 euro. Desondanks springen veel bedrijven nog slordig om met bijvoorbeeld informatie op laptops en USB-sticks. Ook dat heeft met beveiliging te maken…

VWC werkt bij de beveiliging van bedrijven samen met de ervaren professionals van Beveiligmij.nl. Samen geven we trainingen en sessies die uw medewerkers bewust maken van de online gevaren. VWC adviseert u graag over deze veiligheid. Wellicht is het ‘groene slotje’ een interessante optie voor u. Voor bezoekers een garantie dat ze absoluut veilig uw website kunnen gebruiken.

Maak een afspraak in ons Experience Center voor persoonlijk advies

VWC ICT & Telecom