Touchscreens / Digiborden

VWC is leverancier van interactieve presentatiemiddelen. Met een speciaal voor het onderwijs ontwikkeld touchscreen wordt het lesgeven nog leuker. De nieuwste technologieën zijn verwerkt in de touchscreen en zorgen voor interactie met een perfecte beeldkwaliteit en uitstekende precisie.

De nieuwste technologie voor in de klas

Een touchscreen is vergelijkbaar met een digibord maar dan met een volledig touchpaneel. Eigenlijk heb je met een touchscreen een grote tablet aan de wand hangen waarmee er ook gewerkt kan worden zoals je op een tablet gewend bent. Het scherm reageert precies op iedere aanraking en daarmee is zelfs schrijven met de vinger een goed werkende optie. Een touchscreen heeft een iets hogere aanschafprijs dan digibord en beamer maar heeft ten opzichte van die oplossing ook weer veel voordelen.

Het beeld van een touchscreen is veel scherper dan een digitaal schoolbord en geeft zelfs voor de leerling achter in de klas een helder beeld. Een opmerking die hierbij toegevoegd moet worden is wel dat het scherm door zijn glasplaat soms een spiegelend effect geeft. Daarnaast is de kijkhoek van een touchscreen iets kleiner dan die van een digibord. Omdat een touchscreen geen beamer nodig heeft is deze oplossing meestal geheel onderhoudsvrij.

De touchscreens zijn tegenwoordig uitgerust met multi-touch functie. Dat betekent dat het scherm blijft reageren als er op verschillende plekken gedrukt wordt zodat meerdere leerlingen tegelijkertijd op het scherm kunnen werken. Daarnaast heeft het touchscreen ingebouwde speakers voor voldoende geluid in de klas.

Het touchscreen kan op verschillende manieren bevestigd worden. Het is mogelijk om hem aan de muur te monteren met een vaste beugel of met een in hoogte verstelbare beugel. Daarnaast zijn er verrijdbare onderstellen beschikbaar waardoor de touchscreens in verschillende ruimtes gebruikt kunnen worden.

Neem contact op voor meer informatie of offerte

VWC ICT & Telecom