Onlineklas portal voor iedereen

Eén portal voor leerlingen en leerkrachten

De Onlineklas portal is een web-based platform met single sign-on functionaliteit en persoonlijk bureaublad die het startpunt wordt van alle educatieve software.

Vanuit het hoofdmenu kunnen via verschillende tegels alle programma’s geopend worden die er in het onderwijs gebruikt worden.

Gekoppeld met leerlingsoftware

Het toevoegen van Youtube filmpjes, het maken van snelkoppelingen naar internetsites en navigeren naar de resultaten van bijvoorbeeld Malmberg, Zwijsen, ThiemeMeulenhoff en Noordhoff was nog nooit zo makkelijk.

Binnen de portal voorgelezen worden door Readspeaker, een ideale hulp voor leerlingen met dyslexie.

Één keer inloggen is genoeg

De portal is gemaakt voor single sign-on, wat betekent dat één keer inloggen voldoende is om toegang te krijgen tot alle programma’s.

De koppeling met Office 365 is direct in de portal zichtbaar met een tegel voor persoonlijke opslag (OneDrive), gedeelde opslag (SharePoint) en een integratie van Outlook. Vanuit de portal kunnen er nieuwe documenten aangemaakt worden, deze direct in de juiste map plaatsen en bewerkt worden in de online versie van Word, PowerPoint en/of Excel.

Naar eigen wens in te richten

De onderwijsprogramma’s van Basispoort, Kennisnet, het Office 365 pakket en Google for Education krijgen in de portal een plek.

De leerkracht heeft de mogelijkheid de portal van zijn/haar groep compleet naar wens in te richten.

Onlineklas brochure

Download de brochure en ontdek wat de Onlineklas portal voor jou klas kan betekenen.

VWC ICT & Telecom