ICT beveiliging

De beveiliging van een ict netwerk is belangrijker dan ooit, zeker nu cryptoware, ransomware en datalekken belangrijke dreigingen zijn om tegen te gaan.

Vanaf 25 mei 2018 wordt er één algemene Europese wet van kracht die nieuwe eisen stelt aan privacy. Voor het onderwijs is er een privacyconvenant opgesteld die de regelgeving vertaald heeft naar een concrete invulling voor de scholen. Het convenant is een overeenkomst waarin privacy volgens nieuwe regelgeving beschreven staat en bevat afspraken die tussen een school en leverancier of uitgeverij gelden.

Hierbij is onlangs toegevoegd dat de gegevens van leerlingen versleuteld worden in een pseudoniem. Op die manier heeft een uitgever of leverancier geen complete gegevens in handen waardoor privacy beter gewaarborgd blijft.

Bij VWC staat beveiliging hoog in het vaandel en voor scholen verzorgen we naast de overeenstemming met het privacyconvenant een uitgebreide beveiliging. Dat begint met de firewall van Watchguard; met extra modules voor cryptoware, ransomware en datalekken verzorgen wij de best mogelijke beveiliging  van een schoolnetwerk tegen ongewenste indringers.

Maak een afspraak met 1 van onze specialisten voor advies of een gratis beveiligingscheck

VWC ICT & Telecom