Internet en WiFi op school

 

Het internet op scholen moet het beste van de wereld zijn. Tegenwoordig hangt alles vast aan een internetlijn en is het de basis om te kunnen werken. Het aantal apparaten wat draait binnen het ict-netwerk en internettoegang nodig heeft is de laatste jaren behoorlijk gestegen. Dit vraagt aan alle kanten aanpassingen maar vooral de internetverbinding is van groot belang.

Een goede snelle verbinding is een maar een veilige internetomgeving is nog veel belangrijker. Met dat uitgangspunt verzorgt VWC wifi-netwerken op scholen in heel Nederland. Met de intelligente wifi-controller en accespoints van Watchguard bent u verzekerd van “digital friendly wifi”: een stabiel én veilig netwerk. “Digital Friendly Wifi” is een soort keurmerk voor internetverbindingen. Het is een initiatief van het Verenigd Koninkrijk en zorgt ervoor dat steeds meer Wifi-verbindingen automatisch beveiligd en gefilterd zijn. Er zijn een aantal eisen geformuleerd waar een wifi-netwerk aan moet voldoen en alleen als de eisen gehaald worden mag het keurmerk gedragen worden. De unieke combinatie die wij kunnen leveren met de Watchguard oplossing, door de firewall functionaliteit te koppelen aan de wifi netwerk levert de school de meest optimaal beveiligde oplossing.

Omdat ook kinderen steeds vaker gebruik maken van internet gaat deze beveiliging steeds meer toegepast worden en zal op steeds meer openbare plaatsen van toepassing zijn. Samen met internetfiltering van Kliksafe verzorgen wij voor iedere school de best mogelijke beveiliging van de internettoegang.

Neem contact op met 1 van onze specialisten voor het beste wifi van de wereld

VWC ICT & Telecom