Carpetline

Wout Timmerman is eigenaar van Carpetline, een maatwerk specialist in karpetten voor groothandels, woninginrichters en detailhandel. Op dit
moment zit hij in een spannend softwareontwikkelingstraject waardoor zijn dagelijks werk enorm gaat veranderen. En dat op een positieve manier…

“Het traject is een tijd geleden van start gegaan toen een grote afnemer van ons vroeg om bepaalde processen te automatiseren. Ze wilden graag een koppeling leggen met ons systeem zodat zaken als orderverwerking, voorraadstatus en levering automatisch inzichtelijk werden”, vertelt Wout.

Dit vormde de start van een proces van ongeveer een half jaar. Er werd veel onderling gespard met VWC en er ontstonden nieuwe ideeën. Volgens Wout is het gewin enorm. “Het scheelt al gauw 1,5 uur werk per dag en we maken minder fouten. Dankzij de procesautomatisering is onze omzet flink gegroeid. En het leuke is dat er ook veel voordelen zijn voor de eindklant. Als er bij ons een vertraging optreedt in het productieproces, krijgt de klant automatisch een mailtje dat de levering iets langer duurt.”

Ondertussen heeft Wout besloten om de automatisering bedrijfsbreed door te voeren. “We willen nu ook in het atelier automatiseren en hopen onze andere afnemers op hetzelfde spoor te krijgen. Als we eenmaal een koppeling hebben met hun systeem komen de orders automatisch bij ons binnen en krijgt het atelier meteen een seintje. Andersom kunnen we de afnemers eenvoudig een terugkoppeling geven van de orderstatus.” Wout is blij met de manier waarop VWC hierin met hem meedenkt. “Ze komen met tal van slimme ideeën om de automatisering optimaal in te zetten; daar word ik enthousiast van. Als we het doen, moeten we het ook meteen goed doen!”

VWC ICT & Telecom