Online veiligheid

De media besteedt de laatste tijd veel aandacht aan digitale criminaliteit. Toch onderschatten veel bedrijven nog steeds de gevaren. Ze besteden veel geld aan het tegenhouden van de traditionele inbrekers, maar beseffen niet dat hun online collega’s misschien nog wel meer schade kunnen aanrichten. VWC praat u graag bij over de gevaren én oplossingen. Dat voorkomt veel onheil.

De gevolgen van een online inbraak zijn vaak niet te voorzien. Criminele organisaties gaan met bedrijfsgegevens aan de haal en vragen vervolgens veel geld voor het teruggeven daarvan. Ook virussen kunnen veel schade aanbrengen: bedrijfsprocessen staan stil of lopen vertraging op, cruciale informatie wordt aangetast of verwijderd en het herstellen kost vaak behoorlijk wat tijd en geld.

Op 25 mei 2018 werd de nieuwe Europese wetgeving gelanceerd. Zeer veel organisaties gebruiken persoonsgegevens en wisselen deze uit. De belangrijkste regels voor de omgang met persoonsgegevens in Nederland zijn vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens. Deze wet werd op 25 mei 2018 met extra kracht bevestigt door een geheel vernieuwde Europese wetgeving, grote sancties en een grote verantwoordingsplicht voor de ondernemer/bestuurder.
Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot een natuurlijke persoon. Het gaat dus om gegevens als naam, adres en woonplaats, maar bijvoorbeeld ook partnergegevens, burgerlijke staat, werkplaatsgegevens, bankrekeningnummer en gegevens over ziekte en verzuim vallen hier bijvoorbeeld.

VWC adviseert MKB-ondernemers graag over online beveiliging. Kom eens langs in ons Businesscenter in Kampen dan bespreken we de gevaren en ook de oplossingen voor optimale beveiliging. Goed om te weten: bij VWC sluit u abonnementen af voor veel producten en diensten, waaronder online veiligheid. Voor een klein bedrag in de maand bent u verzekerd van een goede beveiliging.

Maak een afspraak met 1 van onze specialisten voor meer informatie

Meer ict oplossingen

VWC ICT & Telecom